Veelgestelde vragen

Een deur bestellen maken we zo eenvoudig mogelijk. Inmiddels hebben we ruime ervaring. Dat betekent dat we ook al heel veel vragen hebben beantwoord. De belangrijkste hebben we voor u samengevat. Mocht u meer of andere vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Algemene vragen

Met draairichting bedoelen wij de kant die de deur op draait vanaf de scharnierzijde.

Wij hebben geen showroom. Mocht u toch benieuwd zijn naar onze deuren dan kunt u bij ons langskomen op kantoor. In ons kantoor hebben we een aantal echte Indu-Doors hangen.

Wij leveren de deuren bij u thuis af. Wij komen met een grote bus. Wij leveren de deur af bij de voordeur.

Wij gebruiken standaard veiligheid glas. Wij kunnen op aanvraag diverse soorten glas leveren. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wanneer u een offerte heeft aangevraagd, duurt het gemiddeld 12 werkdagen tot u de offerte per e-mail ontvangt.

Vanaf het moment dat u de verkoop bevestigt hanteren wij gebruikelijk een levertijd van 8 weken. U wordt op de hoogte gehouden wanneer uw bestelling gereed is. Uiteraard wordt u ook geïnformeerd wanneer uw bestelling vertraging heeft opgelopen.

Neem bij problemen of klachten direct contact met ons op. Wij doen ons uiterste best om de klanttevredenheid zo hoog mogelijk te houden. Wanneer er toch problemen of klachten zijn, kunt u eenvoudig telefonisch (0318-742102) of per e-mail (info@indu-doors.nl) contact met ons opnemen.

 

Een opdracht kan binnen 24 uur geannuleerd worden. Eenmaal in productie kan dat niet meer. Omdat de producten die wij maken speciaal voor u op maat gemaakt worden, geldt het standaard herroepingsrecht niet. De verkoop is na de succesvolle betaling definitief. Hierin hanteren wij de algemene regels uit het Burgerlijk Wetboek, Boek 6 artikel 230p. Wanneer het product verkeerd, defect of beschadigd is, valt dit onder een klacht en zullen wij deze als dusdanig behandelen.

U kunt kiezen om uw product op te halen in Ede of te laten verzenden. Wij raden aan om de deuren te laten verzenden. De kans op schade is dan een stuk kleiner.

Het adres van Indu-Doors is Ampèrestraat 16, 6716BN in Ede.

Indu-Doors garandeert u gedurende een periode van 5 jaren na factuurdatum dat de door haar geleverde binnendeuren geschikt zijn om duurzaam te worden gebruikt voor het doel waarvoor zij zijn bestemd, en zulks onder de hiernavolgende voorwaarden:

 • De garantie geldt mits de deur voorzien is van een verflaag met een droge laagdikte van minimaal 120 mµ (totaal).
 • De garantie is beperkt tot in Nederland en België afgehangen deuren.
 • De garantie geldt uitsluitend voor:
 • hinderlijke gebreken ten gevolge van materiaal-, constructie- en behandelingsfouten, echter met uitsluiting van kleur- en structuurafwijkingen in het hout, en van kleine oppervlakte- en droogtescheurtjes, welke in een natuurproduct als hout aanvaard- baar worden geacht
 • de vervormingen welke de hierna genoemde tolerantie overschrijden:
  • Voor de kromming, gemeten loodrecht op het deurvlak: 8mm
  • Voor de scheluwte van de deur in gesloten toestand: 8mm
 • De koper die aanspraak op de garantie wenst te maken, dient te kunnen bewijzen dat aan de hierboven genoemde voorwaarden is voldaan.
 • Bij beoordeling van klachten inzake vervorming dient het vochtgehalte aan beide zijden in de deur gelijk te zijn.
 • De garantie houdt in her-levering of herstel (naar keuze deurenproducent) van de betreffende deur(en) inclusief het aanbrengen van een grondverfsysteem. Niet in de garantie opgenomen zijn eventuele bijkomende kosten zoals het demonteren en verwijderen van de oude deur, het plaatsen van de nieuwe deur, het eventueel overzetten van gemonteerd glas en het schilderen van de nieuwe deur.

Deze garantieregels zijn onderdeel van de koopovereenkomst. Neem bij vragen, klachten of opmerking gerust contact met ons op.

Deuren samenstellen

De instructies voor het opmeten van een opdekdeur vindt u op de uitleg pagina. Mocht u er niet uitkomen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag telefonisch met opmeten. Mocht u nog twijfelen, dan kunt u de deur laten inmeten door één van onze vakmannen.

Wanneer u al een bestaand kozijn heeft en de deur los bij ons wilt laten maken, hebben wij de schoothoogte nodig voor het slot.

Het berekenen van de schoothoogte voor het slot is belangrijk en deze moeten wij in mm nauwkeurig weten om het juiste product te maken. Het aantal mm dat wij nodig hebben is van het hart (middelste punt) van de schoothoogte tot de bovenzijde van de deur.

Heeft u geen specifieke hoogte opgegeven, dan hanteren wij de Nederlandse standaard.

Zie hiervoor ook onze instructies.

Het berekenen van de breedte en hoogte van de deur komt nauwkeurig op de millimeter. Wanneer u akkoord geeft op een offerte zullen wij de door u aangeleverde afmetingen hanteren. Het is dus van belang dat wij beschikken over de goede maten. Op de bestelpagina kunt u kiezen uit een veld met standaardmaten maar ook kunt u een aangepaste afmeting invoeren.

Bij het bestellen van deur is het van groot belang dat je ons de precieze maten doorgeeft. Bij nieuwbouw zal het kozijn heel nauwkeurig gemeten moeten worden. Bij vervanging van een bestaande deur kun je gewoon de oude deur opmeten (mits er sprake is van nette hangnaden).

Nee, er zit geen kwaliteitsverschil in witte, zwarte of eiken deuren. Hoewel bijvoorbeeld beschadigingen op donkere deuren sneller zichtbaar zijn. Zowel de zwarte, witte als de eikenhouten industriële deuren zijn natuurlijk een schitterende toevoeging aan uw woning. Oorspronkelijk zijn de deuren binnen industriële stijl van staal en hebben ze de kleur zwart. Hout biedt sowieso al veel voordelen ten opzichte van staal en wanneer u het liefst zo dicht mogelijk bij de originele stijl wilt blijven, kunt u het beste voor zwart kiezen. Om een landelijke tint toe te voegen is eikenhout een mooie optie. Onze ervaring is dat zowel de zwarte variant als de eikenhouten variant beide de woning tot een passend plaatje maken.

Bij Indu-Doors is het mogelijk om te kiezen uit de volgende opties voor de sloten:

 • Tonrolslot, een tonrolslot biedt de gebruiker veel gemak. Dit slot ‘rolt’ namelijk, hierdoor gaat de deur gemakkelijk open. Het voordeel van een tonrolslot is dat er mooie handgrepen op deur kunnen.
 • Loopslot, dit slot wordt gebruikt om deuren met een deurkruk te openen en te sluiten.
 • Magneetslot, een magneet loop slot heeft bijna de zelfde werking als een standaard loopslot. Het verschil is dat er in dit slot een sterke magneet zit. Deze magneet zorgt er voor dat de deur goed dicht gaat. Bij het dicht doen van een deur met magneetslot hoeft de kruk niet naar beneden. Bij het openen wel.
 • Dag en nacht slot, dit slot heeft een nacht en dag schoot. Hierdoor kunt u de deur ook op slot doen.

Er zijn 3 opties die u kunt kiezen bij scharnieren, namelijk:

 • Ingefreesd en bijleveren
 • Los bijleveren (kleur: zwart)
 • Niet bijleveren

Ingefreesd is alleen belangrijk wanneer u de deur los wilt bestellen voor een bestaand kozijn. Dan dient u ook de afmetingen in te voeren. Hoe dit in zijn werk gaat vindt u op de andere uitlegpagina.

Wanneer u een losse deur bij ons wilt bestellen voor een bestaand kozijn, kan het handig zijn dat de scharnieren al worden ingefreesd. De maten hiervan kunt u in 4 losse blokken invoeren, per scharnier. Het betreft de bovenkant van de deur tot het hart van het scharnier, in mm nauwkeurig.

 

Door de moderne machinale mogelijkheden kunnen we ons bij Indu-Doors mogelijk onderscheiden van vele anderen: maatwerk is geen meerwerk. Hierdoor kan Indu-Doors ook voor afwijkende maten de meest gepaste prijs bieden. Zo ook met de kozijnen. De taatsdeuren/doorklapdeuren kunnen alleen met kozijn geleverd worden. Wilt u een offerte aanvragen voor het kozijn? Dit kan eenvoudig via e-mail. Het is belangrijk dat u de exacte maten aan ons doorgeeft. U kunt al uw wensen in de e-mail toevoegen (eikenhout of zwart voor-behandeld, ophalen/verzenden, etc.) Wij zullen een prijsberekening maken en deze binnen enkele werkdagen naar u toezenden.

Het kan zo zijn dat u niet in staat bent om de deur zelf af te hangen. Hiervoor hebben wij een oplossing. Bij het bestellen van de deur kunt u namelijk aangeven of u wilt dat wij de deur voor u afhangen. De prijs hiervoor is op aanvraag.

Ja, als u een ‘gewone’ deur koopt moet er een slot in. Een slot zorgt ervoor dat de deur open en dicht kan. Er zijn een aantal uitzonderingen.

 • Schuifdeur, deze deur wordt bediend door middel van een schuifrail en valt dus nergens in. Daarom is er bij een schuifdeur geen slot nodig.
 • Taatsdeur, een taatsdeur kan zowel naar binnen als naar buiten geopend worden. De scharnieren worden bevestigd in de vloer en in het plafond, hierdoor is er geen kozijn nodig. Een taatsdeur valt dus nergens ‘in’ zoals bij andere deuren, hierdoor is er geen slot nodig in een taatsdeur.

Opdekdeuren liggen op het kozijn, zoals de naam al zegt. Stompe deuren liggen in het kozijn. Of anders gezegd: kozijn en deur liggen op hetzelfde niveau.

Contact opnemen
Indu-Doors