Zwart of eiken?

Hier leest u alles over trends en verschillen tussen de verschillende materialen.

Neem een willekeurig woonmagazine, social-media pagina’s over interieurtrends of blogs van interieurontwerpers. Ze hebben allemaal een ding gemeen! Zwarte, industriële deuren zijn de trend. En dat blijft voorlopig ook wel zo. Zwarte binnendeuren geven elk interieur een karakteristieke, ruimtelijke uitstraling.

We zien diverse trends. Zo zien we specifieke kleuren in het interieur. Trends die heel kortdurend zijn. Voor industriële deuren is dat anders. De houten industriële deuren zijn vooral tijdloos te noemen. Dergelijke aanpassingen in de basis van uw interieur gaan gegarandeerd lang mee. Kwalitatief zeker, ook gezien de trends.

De trend ‘taets-deuren’ of ‘industriële deuren’ zien we al langere tijd. Echt een blijvertje in interieur-design-land. Dat is niet verwonderlijk. De combinatie van hoogwaardige materialen en grote oppervlakken glas geven het interieur karakter. Stijlvolle interieurelementen en een diepe doorkijk. Ruimtes worden van elkaar gescheiden en tegelijk geeft het een verbonden gevoel. Kijk maar eens naar de foto’s die we op onze website presenteren.

Neem als voorbeeld een dubbele deur naar de hal. Vroeger verstopten we de hal achter een dichte deur. Vandaag wordt het een verlengstuk van het interieur. Vloeren lopen drempelloos door en het hele interieur is als het ware aan elkaar gekoppeld.

De tijd van onopvallende gesloten binnendeuren is voorbij. Creëer ruimte en stijl met industriële of eiken Indu-Doors.

 In principe kan elk huis prima voorzien worden van nieuwe zwarte of eiken binnendeuren. In een bestaande situatie is het belangrijk goed te kijken welke kozijnen er al zijn. Wordt er gekozen voor opdekdeuren of juist voor een stompe deur? Of anders gezegd: ligt de deur als het ware op het kozijn, of valt deze erin?

Indu-Doors maakt alle deuren van hout. Dat vinden we belangrijk. De warmte en sfeer van hout is nooit te vervangen door staal of andere materialen. Hout versterkt bovendien de dimensie van het interieur. Kijk maar eens naar dezelfde woon-inspiratiebronnen. Wat zien we veel visgraat vloeren. Of andere motieven. Negen van de tien keer een houten (imitatie)vloer. Dat zien we ook terug in meubilair. Kortom: hout is de basis van interieur. Stuk voor stuk belangrijke redenen om te kiezen voor houten binnendeuren.

 

 

De houten industriële, of juist landelijke deuren van Indu-Doors kenmerken zich door flexibiliteit in mogelijkheden. Veel of juist weinig glas, allerlei vormen in vakverdelingen, breed, smal. Eigenlijk te veel om op te noemen. Het kenmerkt het vakmanschap en de flexibiliteit van Indu-Doors. Elke deur die we maken is namelijk maatwerk. Zo bent u altijd in staat om de juiste deuren te kiezen die precies in uw interieurstijl passen.

Eikenhout

Een materiaal dat tot de verbeelding spreekt. Stoer, warm en natuurlijk. Voor elke deur heeft u de keuze: zwart of eikenhout. Of een combinatie ervan.

Heeft u een landelijk interieur? Dan zijn eikenhouten binnendeuren van InDu-Doors een goed idee. Eikenhouten binnendeuren geven gegarandeerd een bijzonder karakter aan uw interieur. De stoere uitstraling, de noesten en nerven geven elke deur een uniek karakter. Elke eikenhouten deur wordt door Indu-Doors met passie geproduceerd. Precies op maat en naar uw wensen. En dat in alle denkbare vormen. Schuifdeuren, opdekdeuren, stompe deuren, met of zonder glas. Alle mogelijke varianten van binnendeuren zijn mogelijk.

Bij eiken deuren hebben we de neiging om snel te denken aan robuust. Zoals bijvoorbeeld staldeuren. Ook een specifieke trend. Bij Indu-Doors maken we net zo makkelijk de vertaling naar industriële deuren. Subtiel design, veel glas en maximale doorkijkmogelijkheden. Typisch de trend en stijl van industriële deuren met de klassieke, robuuste uitstraling van eiken.

Wij raken in ieder geval niet uitgesproken over de mogelijkheden van materialen. Elk interieur vraagt om specifieke deuren. We inspireren u daarom graag met de gerealiseerde projecten. Uw stijl hebben we vast al eens gerealiseerd.

Heeft u vragen over uw nieuwe binnendeuren? Kijk dan eens tussen de veelgestelde vragen! Natuurlijk adviseren wij u graag. Neem gerust contact met ons op!

 

Contact opnemen
Indu-Doors