Hoogte/Breedte berekenen

Het berekenen van de hoogte en breedte van de deur, lees hier hoe het werkt.

HOOGTE EN BREEDTE BEREKENEN

Het berekenen van de breedte en hoogte van de deur komt nauwkeurig op de millimeter. Wanneer u akkoord geeft op een offerte zullen wij de door u aangeleverde afmetingen hanteren. Het is dus van belang dat wij beschikken over de goede maten

Bij het bestellen van deur is het van groot belang dat u ons de precieze maten doorgeeft. Bij nieuwbouw zal het kozijn heel nauwkeurig gemeten moeten worden. Bij vervanging van een bestaande deur kunt u gewoon de oude deur opmeten. (Mits nette hangnaden)

Verder vind u de instructies voor het bepalen van de deurmaat. Let op: bepaal eerst of het om een opdekdeur of een stompe deur gaat.

 

De eerste stappen (voor opdek en stomp) wanneer de oude deur niet opgemeten kan worden

  • Meet de hoogte van de kozijnopening op (zie figuur 1) aan zowel de linker- als rechterzijde. Houd rekening met de ruimte die eventueel nodig is voor een stofdorpel.
  • De breedte van de kozijnopening meet u op drie verschillende plaatsen: onderaan, in het midden en bovenaan het kozijn. Er kunnen in de kozijnopening namelijk maatverschillen bestaan. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om een nieuw kozijn bij ons aan te schaffen.

Vervolgstappen meten opdek deur wanneer de oude deur niet opgemeten kan worden

  • Breedte: ga uit van de minimale maat die u heeft gemeten (zie figuur 1). Trek van dat meetresultaat ca. 10 mm af om de juiste breedtemaat van uw deur te bepalen.
  • Hoogte: ga uit van de maximale maat die u heeft gemeten (zie figuur 2).
  • Oude deur: ga uit van de hoogste zijde (incl. opdeksponning) voor het bepalen voor de hoogtemaat (zie figuur 2). De smalle zijde kunt u gebruiken voor de breedtemaat (zie figuur 3).

 

Vervolgstappen meten stompe deur wanneer de oude deur niet opgemeten kan worden

  • Breedte: ga uit van de maximale maat die u heeft gemeten (zie figuur 1). Trek van dat meetresultaat 6 mm af om de uiteindelijke (grotere) standaard breedtemaat van de deur te bepalen.
  • Hoogte: ga uit van de maximale maat die u heeft gemeten (zie figuur 1). Trek van dat meetresultaat 3 mm af plus de gewenste ruimte onder de deur om de uiteindelijke standaard hoogtemaat van de deur te bepalen.

Inmeten door een vakman

Wanneer u liever wilt dat een ervaren vakman de deur gaat inmeten kunnen wij dit voor u regelen. Het is dan belangrijk dat u dit aangeeft in het onderste veld (overige wensen). De afmetingen die u heeft ingevoerd zullen dan tenietgedaan worden en wij zullen u per e-mail een offerte verzenden over het inmeten. U dient uw adresgegevens in de e-mail te vermelden voor het berekenen van de prijs.

 

Contact opnemen
Indu-Doors